0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
600 g šećera
1 margarin
300 g krupno seckanih oraha
2 lista C oblandi
Umutiti jaja sa 300 g šećera.
U veću šerpu otopiti 300 g šećera do boje livadskog meda. U to dodati magarin, a kad se on otopi dodati seckane orahe i sve lepo promešati.
Sipati umućena jaja u prethodnu smešu i mešati na umerenoj vatri dok se jaja ne skuvaju (kad se povuče varjaca, vidi se dno šerpe).
Na rebrasti list oblande sipati pripremljen fil, pa zaklopiti drugim listom oblande.
Pritisnuti plehom i ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti jaja sa 300 g šećera.
U veću šerpu otopiti 300 g šećera do boje livadskog meda. U to dodati magarin, a kad se on otopi dodati seckane orahe i sve lepo promešati.
Sipati umućena jaja u prethodnu smešu i mešati na umerenoj vatri dok se jaja ne skuvaju (kad se povuče varjaca, vidi se dno šerpe).
Na rebrasti list oblande sipati pripremljen fil, pa zaklopiti drugim listom oblande.
Pritisnuti plehom i ostaviti da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.