burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaza 4 osobe

Grilijaš oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
za 4 osobe

Sastojci

2 lista C oblande

600 g šećera

250 g margarina

4 jajeta

350 g seckanih oraha

Grilijaš oblanda

Koraci pripreme

U većoj posudi sipati 300 g šećera pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.

Za to vreme nikako ne mešati šećer, samo povremeno protresti serpu, u protivnom bi se šećer zgrudvao.

Kada se sav šećer otopi staviti 1 margarin isečen na parčiće da se brze otopi. Tek onda početi sa mešanjem.

Dok se margarin topi, umutiti jaja sa 300 g šećera i postepeno dodavati u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje.

Kada masa sa jajima počne da se zgrušnjava dodati sitno iseckane orahe i sve zajedno pržiti 5-10 min.

Masa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag.

Prohlađenim filom premazati krupniju stranu lista C oblande i prekriti je drugim listom C oblande.

Preko oblande staviti dve knjige da fil nalegne i bolje oblanda stegne.

Naši proizvodi

Grilijaš oblanda

Koraci pripreme

U većoj posudi sipati 300 g šećera pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.

Za to vreme nikako ne mešati šećer, samo povremeno protresti serpu, u protivnom bi se šećer zgrudvao.

Kada se sav šećer otopi staviti 1 margarin isečen na parčiće da se brze otopi. Tek onda početi sa mešanjem.

Dok se margarin topi, umutiti jaja sa 300 g šećera i postepeno dodavati u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje.

Kada masa sa jajima počne da se zgrušnjava dodati sitno iseckane orahe i sve zajedno pržiti 5-10 min.

Masa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag.

Prohlađenim filom premazati krupniju stranu lista C oblande i prekriti je drugim listom C oblande.

Preko oblande staviti dve knjige da fil nalegne i bolje oblanda stegne.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept