burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Fil za oblandu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

C oblande

2 kesice C vanilin šećera

1,5 l mleka

700-750 g šećera

mleveni orasi

Fil za oblandu

Koraci pripreme

Na tihoj vatri kuvati 1,5 l mleka sa 700-750 g šećera. Kuvati sve dok se ne napravi karamel.

Skloniti sa šporeta i umešati mlevene orahe, sve dok se fil ne zgusne.

Dodati i 2 kesice C vanilin šećera.

Sa prohlađenim filom filovati C oblandu (neravnu površinu oblande). Petu koru ne filovati.

Nafilovanu oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom.

Naši proizvodi

Fil za oblandu

Koraci pripreme

Na tihoj vatri kuvati 1,5 l mleka sa 700-750 g šećera. Kuvati sve dok se ne napravi karamel.

Skloniti sa šporeta i umešati mlevene orahe, sve dok se fil ne zgusne.

Dodati i 2 kesice C vanilin šećera.

Sa prohlađenim filom filovati C oblandu (neravnu površinu oblande). Petu koru ne filovati.

Nafilovanu oblandu pritisnuti nekim teškim predmetom.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept