0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
600 g šećera
250 ml mleka
250 g margarina
350 g mlevenog (plazma ili nekog drugog) keksa
150-200 g seckanog oraha (moze i lešnik, badem)
2 C lista oblandi
Otopiti šećer u karamel.
Dodati vruće mleko u šećer i kuvati dok se šećer ne otopi. Dodati margarin.
Kada se dobro ujednači masa, dodati orahe i keks i sve izmešati da se dobro sjedini.
Ostaviti 5-10 min sa strane malo da se prohladi pa naneti fil na jedan list oblande i preklopiti drugim listom.
Kada se dobro rohlade, iseći na štanglice.
Otopiti šećer u karamel.
Dodati vruće mleko u šećer i kuvati dok se šećer ne otopi. Dodati margarin.
Kada se dobro ujednači masa, dodati orahe i keks i sve izmešati da se dobro sjedini.
Ostaviti 5-10 min sa strane malo da se prohladi pa naneti fil na jedan list oblande i preklopiti drugim listom.
Kada se dobro rohlade, iseći na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.