burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 20 osoba

Figaro oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 20 osoba

Sastojci

2 veća lista C oblande

Fil:

400 g grubo seckanih oraha

4 jaja

300 g šećera

250 g margarina

Figaro oblande

Koraci pripreme

Fil:
Jaja i šećer umutiti mikserom zajedno, a potom kuvati na pari, kada je skoro kuvan fil dodati margarin, još malo kuvati da se zgusti.

U to dodati već spremljen karamel koji se priprema na sledeći način: na slaboj temperaturi (na ringli 1-1,5) otopiti 300 g šećera. Kada već počne da se topi mešati i kad se sve otopi (da bude sve tečno, svetlo braon) to dodati u gotov fil od žumanaca (karamel i fil od žumanca treba da budu istovremeno gotovi).

Još vrlo malo mešati da se sve lepo ujedini i zgusne, tada dodati 400 g seckanih oraha.

Prvi list oblande okrenuti tako da se ove "veće" kocke mažu filom (vrućim), odozgo isto tako staviti i drugi list (veće kocke prema filu).

Pritisnuti dobro dlanovima, uviti u providnu foliju i pritisnuti težim predmetom. Seći kad se stegne.

Naši proizvodi

Figaro oblande

Koraci pripreme

Fil:
Jaja i šećer umutiti mikserom zajedno, a potom kuvati na pari, kada je skoro kuvan fil dodati margarin, još malo kuvati da se zgusti.

U to dodati već spremljen karamel koji se priprema na sledeći način: na slaboj temperaturi (na ringli 1-1,5) otopiti 300 g šećera. Kada već počne da se topi mešati i kad se sve otopi (da bude sve tečno, svetlo braon) to dodati u gotov fil od žumanaca (karamel i fil od žumanca treba da budu istovremeno gotovi).

Još vrlo malo mešati da se sve lepo ujedini i zgusne, tada dodati 400 g seckanih oraha.

Prvi list oblande okrenuti tako da se ove "veće" kocke mažu filom (vrućim), odozgo isto tako staviti i drugi list (veće kocke prema filu).

Pritisnuti dobro dlanovima, uviti u providnu foliju i pritisnuti težim predmetom. Seći kad se stegne.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept