0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
400 g C prah sećera
400 ml vode
250 g putera
400 g C kokosa
50 g suvog grožđa
100 g žele bombona u bojama
50 g oraha
2 lista C oblande
5 štangli bele čokolade
1 kašika ulja
U vodu dodati šećer, puter i zagrevati na vatru uz mešanje dok ne provri.
Zatim dodati C kokosovo brašno, suvo grožđe, seckane orahe i seckane žele bombone.
Masu dobro izmešati da se ujednači, zatim premazati prvi sloj oblande celokupnom masom.
Pritisnuti lagano drugu oblandu.
Prekriti salvetom i prtitisnuti nekim težim predmetom. Ostaviti da se dobro stegne.
Glazura:
Čokoladu otopiti na pari dodati ulje i preliti glazurom oblandu.
Kad se stegne seći na štanglice.
U vodu dodati šećer, puter i zagrevati na vatru uz mešanje dok ne provri.
Zatim dodati C kokosovo brašno, suvo grožđe, seckane orahe i seckane žele bombone.
Masu dobro izmešati da se ujednači, zatim premazati prvi sloj oblande celokupnom masom.
Pritisnuti lagano drugu oblandu.
Prekriti salvetom i prtitisnuti nekim težim predmetom. Ostaviti da se dobro stegne.
Glazura:
Čokoladu otopiti na pari dodati ulje i preliti glazurom oblandu.
Kad se stegne seći na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.