burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Domaća karamel oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

2 l domaćeg kravljeg mleka

1 kg šećera

1/2 margarina

1 kesica C vanilin šećera

100 g mlevenog keksa (može se ubaciti mleveni orah ili leš0nik po želji)

1 pakovanje C oblandi

Domaća karamel oblanda

Koraci pripreme

U dublju šerpu se sipa mleko i doda šećer. Pustiti da se karamel ukuva na tihoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.

U skuvani fil ubaciti 1/2 margarina i mešati dok se ne rastopi. Potom dodati mleveni keks, 1 kesicu C vanilin šećera i promešati.

Dobijenu količinu fila rasporediti na sve listove oblande.

Ostaviti da se ohladi dok se fil ne stegne.

Karamel oblandu iseći na parčad i servirati na tacnu.

Naši proizvodi

Domaća karamel oblanda

Koraci pripreme

U dublju šerpu se sipa mleko i doda šećer. Pustiti da se karamel ukuva na tihoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.

U skuvani fil ubaciti 1/2 margarina i mešati dok se ne rastopi. Potom dodati mleveni keks, 1 kesicu C vanilin šećera i promešati.

Dobijenu količinu fila rasporediti na sve listove oblande.

Ostaviti da se ohladi dok se fil ne stegne.

Karamel oblandu iseći na parčad i servirati na tacnu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept