0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
2 l domaćeg kravljeg mleka
1 kg šećera
1/2 margarina
1 kesica C vanilin šećera
100 g mlevenog keksa (može se ubaciti mleveni orah ili leš0nik po želji)
1 pakovanje C oblandi
U dublju šerpu se sipa mleko i doda šećer. Pustiti da se karamel ukuva na tihoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.
U skuvani fil ubaciti 1/2 margarina i mešati dok se ne rastopi. Potom dodati mleveni keks, 1 kesicu C vanilin šećera i promešati.
Dobijenu količinu fila rasporediti na sve listove oblande.
Ostaviti da se ohladi dok se fil ne stegne.
Karamel oblandu iseći na parčad i servirati na tacnu.
U dublju šerpu se sipa mleko i doda šećer. Pustiti da se karamel ukuva na tihoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.
U skuvani fil ubaciti 1/2 margarina i mešati dok se ne rastopi. Potom dodati mleveni keks, 1 kesicu C vanilin šećera i promešati.
Dobijenu količinu fila rasporediti na sve listove oblande.
Ostaviti da se ohladi dok se fil ne stegne.
Karamel oblandu iseći na parčad i servirati na tacnu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.