burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čokoladne oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

700 g šećera

200 ml vode

2 C vanilin šećera

250 g margarina

50 g čokolade za kuvanje

300 g mlevenog keksa

1 pakovanje C oblandi

Čokoladne oblande

Koraci pripreme

U šerpu sipati šećer, dodati C vanilin šećer, usuti vodu, izmešati i staviti šerpu na vatru.

Čim provri skloniti šerpu sa vatre, umešati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Dodati čokoladu za kuvanje i kad se istopi umešati mleveni keks.

Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Ostaviti pet minuta da se prohladi.

Filovati kockasti deo C oblandi.

Ređati i premazivati četiri lista C oblandi.

Preklopiti petim listom C oblande, tako da kockasti deo bude gore.

Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.

Oblande seći na željeni oblik i veličinu, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Čokoladne oblande

Koraci pripreme

U šerpu sipati šećer, dodati C vanilin šećer, usuti vodu, izmešati i staviti šerpu na vatru.

Čim provri skloniti šerpu sa vatre, umešati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Dodati čokoladu za kuvanje i kad se istopi umešati mleveni keks.

Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Ostaviti pet minuta da se prohladi.

Filovati kockasti deo C oblandi.

Ređati i premazivati četiri lista C oblandi.

Preklopiti petim listom C oblande, tako da kockasti deo bude gore.

Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.

Oblande seći na željeni oblik i veličinu, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept