0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18-20 rolnica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18-20 rolnica
3 lista C oblande
200 g mlevenog keksa
150 g mlevenih pečenih lešnika
1 C vanilin šećer
50 g C kakao u prahu
1 jogurtska čaša vode
2 jogurtske čaše šećera
1 margarin
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika mlevenog pečenog lešnika
Mleveni keks, mleveni lešnik, kakao i vanilin šećer sjedinite u jednoj posudi.
U šerpi sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Tada dodajte margarin isečen na kockice. Kada se margarin otopio, dodajte smesu od keksa i lešnika i mešajte.
Kuvajte nadev na laganoj vatri, mešajući da ne zagori. Kada se smesa zgusnula sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se malo prohladi.
Za to vreme listove oblande uvijte u mokre kuhinjske krpe kako bi omekšali, ali pazite da ne omekšaju previše.
Hrapavu stranu lista oblande ravnomerno premažite filom, presecite list po dužini na pola i pažljivo urolajte. Postupak ponovite sa preostalim listovima oblande.
Dobijene rolate ostavite na hladnom npr. u frižideru par sati a najbolje preko noći da se fil lepo stegne.
Svaki rolat isecite na 6-7 jednakih rolnica.
Čokoladu otopite sa uljem, svaku rolnicu uronite u otopljenu čokoladu i spustite na papir za pečenje, pospite malo mlevenog lešnika odozgo.
Postupak ponovite sa svim rolnicama. Ostavite da se čokolada stegne a zatim servirajte.
Mleveni keks, mleveni lešnik, kakao i vanilin šećer sjedinite u jednoj posudi.
U šerpi sipajte vodu i šećer i pustite da provri. Tada dodajte margarin isečen na kockice. Kada se margarin otopio, dodajte smesu od keksa i lešnika i mešajte.
Kuvajte nadev na laganoj vatri, mešajući da ne zagori. Kada se smesa zgusnula sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se malo prohladi.
Za to vreme listove oblande uvijte u mokre kuhinjske krpe kako bi omekšali, ali pazite da ne omekšaju previše.
Hrapavu stranu lista oblande ravnomerno premažite filom, presecite list po dužini na pola i pažljivo urolajte. Postupak ponovite sa preostalim listovima oblande.
Dobijene rolate ostavite na hladnom npr. u frižideru par sati a najbolje preko noći da se fil lepo stegne.
Svaki rolat isecite na 6-7 jednakih rolnica.
Čokoladu otopite sa uljem, svaku rolnicu uronite u otopljenu čokoladu i spustite na papir za pečenje, pospite malo mlevenog lešnika odozgo.
Postupak ponovite sa svim rolnicama. Ostavite da se čokolada stegne a zatim servirajte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.