burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 C oblande

5 jaja

150 g čokolade

375 g margarina

15 kašika šećera

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri.

U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i celo vreme mešati.

Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.

Kada osetite da varjaca počinje da se lepi za dno skidati. Fil se kuva otprilike kad se jaja stave u čokoladu nekih 3 min.

Fil obavezno kuvati na slabijoj vatri. Vrućim filom filovati svih 5 listova oblande.

Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.

Naši proizvodi

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri.

U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i celo vreme mešati.

Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.

Kada osetite da varjaca počinje da se lepi za dno skidati. Fil se kuva otprilike kad se jaja stave u čokoladu nekih 3 min.

Fil obavezno kuvati na slabijoj vatri. Vrućim filom filovati svih 5 listova oblande.

Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept