0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 C oblande
5 jaja
150 g čokolade
375 g margarina
15 kašika šećera
Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri.
U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i celo vreme mešati.
Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.
Kada osetite da varjaca počinje da se lepi za dno skidati. Fil se kuva otprilike kad se jaja stave u čokoladu nekih 3 min.
Fil obavezno kuvati na slabijoj vatri. Vrućim filom filovati svih 5 listova oblande.
Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.
Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri.
U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i celo vreme mešati.
Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.
Kada osetite da varjaca počinje da se lepi za dno skidati. Fil se kuva otprilike kad se jaja stave u čokoladu nekih 3 min.
Fil obavezno kuvati na slabijoj vatri. Vrućim filom filovati svih 5 listova oblande.
Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.