0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
1 pakovanje C oblandi
5 jaja
150 g čokolade
375 g margarina
15 kašika šećera
Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri .
U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i sve vreme mešati.
Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.
Kada osetite da se počinje da lepi za dno varjača - skinuti sa vatre.
Fil se kuva od prilike od kad se jaja naspu u čokoladu pa nekih 3 min. Kuvati obavezno na slabijoj vatri.
Vrućim filom filovati svih 5 listova C oblande. Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.
Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri .
U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i sve vreme mešati.
Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.
Kada osetite da se počinje da lepi za dno varjača - skinuti sa vatre.
Fil se kuva od prilike od kad se jaja naspu u čokoladu pa nekih 3 min. Kuvati obavezno na slabijoj vatri.
Vrućim filom filovati svih 5 listova C oblande. Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.