burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čokoladna oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

5 jaja

150 g čokolade

375 g margarina

15 kašika šećera

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri .

U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i sve vreme mešati.

Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.

Kada osetite da se počinje da lepi za dno varjača - skinuti sa vatre.

Fil se kuva od prilike od kad se jaja naspu u čokoladu pa nekih 3 min. Kuvati obavezno na slabijoj vatri.

Vrućim filom filovati svih 5 listova C oblande. Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.

Naši proizvodi

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Jaja penasto umutiti sa šećerom. U šerpi rastopiti čokoladu i margarin na laganoj vatri .

U otopljenu čokoladu sipati u tankom mlazu umućena jaja i sve vreme mešati.

Mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne dobije lepu krem boju.

Kada osetite da se počinje da lepi za dno varjača - skinuti sa vatre.

Fil se kuva od prilike od kad se jaja naspu u čokoladu pa nekih 3 min. Kuvati obavezno na slabijoj vatri.

Vrućim filom filovati svih 5 listova C oblande. Fila ima dosta, tako da nemojte da štedite, bogato mažite.

Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegla i ohladila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept