burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 C oblande

350 g kristal šećera

2 jaja

20 kašika mleka

1 margarin

200 g crne čokolade

150 g mlevenog keksa

par kapi ekstrata ruma

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Šećer i jaja umutiti dobro, a u posebnoj šerpi kuvati mleko, margarin i čokoladu.

Kada provri u to dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati još malo do pojave prvog ključanja.

Skinuti sa vatre i u tu smesu dodati keks i rum i ostaviti da se malo prohladi, pa filovati C oblande.

Naši proizvodi

Čokoladna oblanda

Koraci pripreme

Šećer i jaja umutiti dobro, a u posebnoj šerpi kuvati mleko, margarin i čokoladu.

Kada provri u to dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati još malo do pojave prvog ključanja.

Skinuti sa vatre i u tu smesu dodati keks i rum i ostaviti da se malo prohladi, pa filovati C oblande.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept