0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 list C oblande
350 g džema
250 g keksa u komadu
100 ml vode
100 g šećera
125 g margarina
50 g čokolade za kuvanje
1 supena kašika C kakao praha
70 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
50 g bele čokolade
2 kašike ulja
Jedan list C oblande po širini delimo na pola. Obe polovine mažemo džemom po izboru, u ovom slučaju džemom od malina.
Preko jednog premazanog lista ređamo keks, a drugi ostavimo samo sa džemom i oba odložimo sa strane dok kuvamo fil.
U šerpu stavimo vodu i šećer i čekamo da provri. Dodamo margarin, čokoladu i C kakao prah i kuvamo 4-5 minuta. Dodamo mleveni keks i mlevene orahe.
Vreo fil stavimo preko lista oblande sa keksom, pa naređamo još jedan red keksa. Preko keksa stavimo list oblande sa džemom.
Ostaviti u frižideru 2-3 sata sa određenim opterećenjem da se oblanda stegne.
Oblandu dekorisati otopljenom belom čokoladom sa 2 kašike ulja.
Postupak filovanja: list oblande sa džemom - keks - fil - keks - list oblande sa džemom - otopljena bela čokolada.
Jedan list C oblande po širini delimo na pola. Obe polovine mažemo džemom po izboru, u ovom slučaju džemom od malina.
Preko jednog premazanog lista ređamo keks, a drugi ostavimo samo sa džemom i oba odložimo sa strane dok kuvamo fil.
U šerpu stavimo vodu i šećer i čekamo da provri. Dodamo margarin, čokoladu i C kakao prah i kuvamo 4-5 minuta. Dodamo mleveni keks i mlevene orahe.
Vreo fil stavimo preko lista oblande sa keksom, pa naređamo još jedan red keksa. Preko keksa stavimo list oblande sa džemom.
Ostaviti u frižideru 2-3 sata sa određenim opterećenjem da se oblanda stegne.
Oblandu dekorisati otopljenom belom čokoladom sa 2 kašike ulja.
Postupak filovanja: list oblande sa džemom - keks - fil - keks - list oblande sa džemom - otopljena bela čokolada.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.