burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čoko-voćna oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 list C oblande

350 g džema

250 g keksa u komadu

Fil:

100 ml vode

100 g šećera

125 g margarina

50 g čokolade za kuvanje

1 supena kašika C kakao praha

70 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

Dekoracija:

50 g bele čokolade

2 kašike ulja

Čoko-voćna oblanda

Koraci pripreme

Jedan list C oblande po širini delimo na pola. Obe polovine mažemo džemom po izboru, u ovom slučaju džemom od malina.

Preko jednog premazanog lista ređamo keks, a drugi ostavimo samo sa džemom i oba odložimo sa strane dok kuvamo fil.

U šerpu stavimo vodu i šećer i čekamo da provri. Dodamo margarin, čokoladu i C kakao prah i kuvamo 4-5 minuta. Dodamo mleveni keks i mlevene orahe.

Vreo fil stavimo preko lista oblande sa keksom, pa naređamo još jedan red keksa. Preko keksa stavimo list oblande sa džemom.

Ostaviti u frižideru 2-3 sata sa određenim opterećenjem da se oblanda stegne.

Oblandu dekorisati otopljenom belom čokoladom sa 2 kašike ulja.

Postupak filovanja: list oblande sa džemom - keks - fil - keks - list oblande sa džemom - otopljena bela čokolada.

Naši proizvodi

Čoko-voćna oblanda

Koraci pripreme

Jedan list C oblande po širini delimo na pola. Obe polovine mažemo džemom po izboru, u ovom slučaju džemom od malina.

Preko jednog premazanog lista ređamo keks, a drugi ostavimo samo sa džemom i oba odložimo sa strane dok kuvamo fil.

U šerpu stavimo vodu i šećer i čekamo da provri. Dodamo margarin, čokoladu i C kakao prah i kuvamo 4-5 minuta. Dodamo mleveni keks i mlevene orahe.

Vreo fil stavimo preko lista oblande sa keksom, pa naređamo još jedan red keksa. Preko keksa stavimo list oblande sa džemom.

Ostaviti u frižideru 2-3 sata sa određenim opterećenjem da se oblanda stegne.

Oblandu dekorisati otopljenom belom čokoladom sa 2 kašike ulja.

Postupak filovanja: list oblande sa džemom - keks - fil - keks - list oblande sa džemom - otopljena bela čokolada.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept