0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
C oblanda
1 šolja mleka
1 margarin
1/2 kg šećera
šaka seckanih oraha
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenog keksa
Sve sem suvih sastojaka staviti u šerpu i prokuvati, kada na laganoj vatri vri oko 5 minuta dodati suve sastojke, šećer se podrazumeva da se odmah stavi sa mlekom.
Još kuvati koji minut da se dobije kompaktna masa. Kada se malo prohladi filovati oblandu.
Pritisnuti i ostaviti da prenoći, sutra seći kako želite.
Poenta je što je hrskava, ako želite posnu - umesto mleka samo šolja vode.
Sve sem suvih sastojaka staviti u šerpu i prokuvati, kada na laganoj vatri vri oko 5 minuta dodati suve sastojke, šećer se podrazumeva da se odmah stavi sa mlekom.
Još kuvati koji minut da se dobije kompaktna masa. Kada se malo prohladi filovati oblandu.
Pritisnuti i ostaviti da prenoći, sutra seći kako želite.
Poenta je što je hrskava, ako želite posnu - umesto mleka samo šolja vode.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.