0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1 l mleka
1 kg šećera
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
250 g mlevenih oraha
1 C oblanda
Mleko staviti da prokuva, kad mleko provri, dodati šećer i C vanilin šećer, kuvati na tihoj vatri sve dok se smesa ne smanji skoro do polovine.
Dodati čokoladu i margarin. Prokuvati jos 5 minuta, skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe.
C oblandu, filovati sa prohlađenim filom. Kada se oblanda nafiluje, pritisnuti je nekim težim predmetom, ostaviti da se stegne tokom noći.
Mleko staviti da prokuva, kad mleko provri, dodati šećer i C vanilin šećer, kuvati na tihoj vatri sve dok se smesa ne smanji skoro do polovine.
Dodati čokoladu i margarin. Prokuvati jos 5 minuta, skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe.
C oblandu, filovati sa prohlađenim filom. Kada se oblanda nafiluje, pritisnuti je nekim težim predmetom, ostaviti da se stegne tokom noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.