burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Čoko fantastične oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

200 g šećera

1 l mleka

250 g margarina

300 g čokolade za kuvanje

2 kesice C vanilin šećera

300 g mlevene plazme

1-2 kašičice C kakaoa

1 pakovanje C oblandi

Čoko fantastične oblande

Koraci pripreme

Od 1 l mleka u šerpu sipamo 700 ml, ostatak ostavimo sa strane za otapanje čokolade.

U mleko sipamo 200 g šećera, kada mleko počne polako da kuva dodajemo 250 g margarina.

Dok se margarin topi sipamo 2 kesice C vanilin šećera i kada mleko prokuva stavimo 200 g čokolade u mleko i 2 kašičice C kakaoa.

Kada se čokolada rastopi dodajemo 300 g mlevene plazme, sve mešamo na tihoj vatri dok se fill ne zgusne.

Kada se fil zgusne na tacnu poređamo prvu oblandu, pa mažemo fil, pa drugu oblandu, pa fil i tako do imamo oblande.

Za glazuru preko na pari istopimo preostalih 100 g čokolade i ostalo mleko koje smo odvojili sipamo po potrebi i malo margarina da se bi se čokolada stegla.

Kada istopimo čokoladu prelijemo preko oblandi i ostavimo da se ohladi.

Naši proizvodi

Čoko fantastične oblande

Koraci pripreme

Od 1 l mleka u šerpu sipamo 700 ml, ostatak ostavimo sa strane za otapanje čokolade.

U mleko sipamo 200 g šećera, kada mleko počne polako da kuva dodajemo 250 g margarina.

Dok se margarin topi sipamo 2 kesice C vanilin šećera i kada mleko prokuva stavimo 200 g čokolade u mleko i 2 kašičice C kakaoa.

Kada se čokolada rastopi dodajemo 300 g mlevene plazme, sve mešamo na tihoj vatri dok se fill ne zgusne.

Kada se fil zgusne na tacnu poređamo prvu oblandu, pa mažemo fil, pa drugu oblandu, pa fil i tako do imamo oblande.

Za glazuru preko na pari istopimo preostalih 100 g čokolade i ostalo mleko koje smo odvojili sipamo po potrebi i malo margarina da se bi se čokolada stegla.

Kada istopimo čokoladu prelijemo preko oblandi i ostavimo da se ohladi.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept