0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 belanaca
15 supenih kašika C vanilin šećera
sok od pola limuna
6 supenih kašika vrelog meda
100 g seckanih oraha
3 lista C oblandi
Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer.
Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet.
Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.
Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.
Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande.
Možemo ih tako ostaviti preko noći.
Oblande sečemo na kocke ili rombove.
Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer.
Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet.
Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.
Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.
Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande.
Možemo ih tako ostaviti preko noći.
Oblande sečemo na kocke ili rombove.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.