burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Carigradske oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

6 belanaca

15 supenih kašika C vanilin šećera

sok od pola limuna

6 supenih kašika vrelog meda

100 g seckanih oraha

3 lista C oblandi

Carigradske oblande

Koraci pripreme

Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer.

Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet.

Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.

Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.

Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande.

Možemo ih tako ostaviti preko noći.

Oblande sečemo na kocke ili rombove.

Naši proizvodi

Carigradske oblande

Koraci pripreme

Belanca mutiti mikserom, po mogućnosti u emajliranoj posudi, i polako dodavati, kašiku po kašiku, šećer.

Nakon toga postepeno doliti limunov sok. Nakon ovoga sadržaj iz posude premestiti na veći sud sa vodom, koji smo u međuvremenu stavili na šporet.

Voda treba blago da ključa, a belanca sada treba polako ručnom mutilicom kuvati na pari uz postepeno dodavanje vrućeg meda.

Na samom kraju polako dodavati seckane orahe, blago promešati, ostaviti da se malo prohladi i tako toplo premazati preko reljefnog dela oblandi, dakle, u dva sloja i trećom oblandom poklopiti.

Pritisnuti čitavu površinu oblandi nečim (ali da ne bude suviše teško, da ne istisne fil) da bi se fil zalepio za oblande.

Možemo ih tako ostaviti preko noći.

Oblande sečemo na kocke ili rombove.

Autor

Vena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept