0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje C oblandi
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
200 g šećera
2 C vanilin šećera
250 g margarina
100 g bele čokolade
100 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
Puding od vanile pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da kuva zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
U uzavrelo mleko dodajte puding i nastavite kuvati kao što inače pripremate pudinge.
Nakon što ste puding sklonili sa vatre, odmah dodajte margarin i nastavite mešati dok se ne istopi i sjedini.
Topao puding odmah odvojite na dva jednaka dela i u jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi deo čokoladu za kuvanje, nastavite mešati dok se čokolade ne istope.
Za ovaj kolač nije potrebno ništa čekati da se ohladi, pa nastavite. U tamni fil dodajte orahe, a u svetli fil mleveni keks.
Jednu koru premažite tamnim filom a drugu belim i tako naiymenično. Završite korom.
Stavite kolač u frižider na par sati da se stegne, a može i preko noći.
Po želji kolač možete preliti čokoladom.
Puding od vanile pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da kuva zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
U uzavrelo mleko dodajte puding i nastavite kuvati kao što inače pripremate pudinge.
Nakon što ste puding sklonili sa vatre, odmah dodajte margarin i nastavite mešati dok se ne istopi i sjedini.
Topao puding odmah odvojite na dva jednaka dela i u jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi deo čokoladu za kuvanje, nastavite mešati dok se čokolade ne istope.
Za ovaj kolač nije potrebno ništa čekati da se ohladi, pa nastavite. U tamni fil dodajte orahe, a u svetli fil mleveni keks.
Jednu koru premažite tamnim filom a drugu belim i tako naiymenično. Završite korom.
Stavite kolač u frižider na par sati da se stegne, a može i preko noći.
Po želji kolač možete preliti čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.