0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
200 ml mleka
300 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
200 g lešnik karamele
250 g margarina
300 g mlevenog keksa
1 pakovanje C oblandi
U šerpu sipati mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru.
Kada provri dodati lešnik karamele i mešati kako bi se karamele braže otopile.
Umeśati useckan margarin i mešati na laganoj vatri dok se margarin ne otopi.
Skloniti šerpu sa vatre i u tako vrelu smesu dodati mleveni keks.
Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Filovati 4 lista oblande (filovati kockasti deo C oblande).
Završiti petim listom C oblande tako da kockasti deo bude gore.
Pritisnuti nekim teškim predmetom da se zalepi i ostaviti da se ohladi i stegne.
C oblandu seći na željeni oblik i velučinu,servirati i poslužiti.
U šerpu sipati mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru.
Kada provri dodati lešnik karamele i mešati kako bi se karamele braže otopile.
Umeśati useckan margarin i mešati na laganoj vatri dok se margarin ne otopi.
Skloniti šerpu sa vatre i u tako vrelu smesu dodati mleveni keks.
Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Filovati 4 lista oblande (filovati kockasti deo C oblande).
Završiti petim listom C oblande tako da kockasti deo bude gore.
Pritisnuti nekim teškim predmetom da se zalepi i ostaviti da se ohladi i stegne.
C oblandu seći na željeni oblik i velučinu,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.