0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
700 g šećera
2 dl vode
375 g margarina
400 g mleka u prahu
100 g čokolade
1 pakovanje C oblandi
U posudu stavite šećer i vodu. Kuvajte dok ne postane gusto, pa dodajte margarin da se istopi.
Skinite sa vatre i dodajte mleko u prahu. Umutite dobro mikserom i masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte čokoladu. Jedan list oblande filujte tamnim filom, pa drugi svetlim, i tako naizmenično.
Poslednji list oblande nemojte filovati. Ostavite kolač da se hladi i pritisnite ga nečim odozgo.
Ohlađene oblande isecite na štangle i poslužite.
Po želji od gore možete preliti glazurom od čokolade.
U posudu stavite šećer i vodu. Kuvajte dok ne postane gusto, pa dodajte margarin da se istopi.
Skinite sa vatre i dodajte mleko u prahu. Umutite dobro mikserom i masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte čokoladu. Jedan list oblande filujte tamnim filom, pa drugi svetlim, i tako naizmenično.
Poslednji list oblande nemojte filovati. Ostavite kolač da se hladi i pritisnite ga nečim odozgo.
Ohlađene oblande isecite na štangle i poslužite.
Po želji od gore možete preliti glazurom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.