0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 C oblande
1 kg šećera
2 l mleka
2 C vanilin šećera
1 margarin
Staviti u dublju šerpu mleko, kada počne da vri dodati šećer.
Kuvati uz povremeno mešanje dok se ne dobije karamelizovana masa.
Kada se prohladi dodati vanilin šećer i margarin i varjačom sjediniti masu.
Toplo naneti na listove oblande.
Prekriti folijom i pritisnuti sa se listovi ne bi odvajali.
Ohlađeno može se preliti glazurom od čokolade i seći na štanglice.
Staviti u dublju šerpu mleko, kada počne da vri dodati šećer.
Kuvati uz povremeno mešanje dok se ne dobije karamelizovana masa.
Kada se prohladi dodati vanilin šećer i margarin i varjačom sjediniti masu.
Toplo naneti na listove oblande.
Prekriti folijom i pritisnuti sa se listovi ne bi odvajali.
Ohlađeno može se preliti glazurom od čokolade i seći na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.