0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
250 g margarina
2 čaše (200 ml) šećera
2 čaše (180 ml) kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
1 pakovanje C oblandi
U jednu šerpu naseckati margarin, pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi.
Zatim dodati kiselu pavlaku, pa mešati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase.
Skloniti sa vatre pa umešati keks.
Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih.
Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalepe.
U jednu šerpu naseckati margarin, pa dodati šećer i staviti na vatru da se sve zajedno otopi.
Zatim dodati kiselu pavlaku, pa mešati da se i ona otopi i sjedini sa ostatkom mase.
Skloniti sa vatre pa umešati keks.
Pripremiti veću tacnu, oblande i mazati hrapavu stranu. Mažete i ne štedite, da svi kvadratići budu popunjeni, pa malo i preko njih.
Utrošiti sve listove i fil pa prekriti krpom ili celofanom i blago opteretiti, da se listovi samo zalepe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.