burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bakine oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 litar mleka

800 g kristal šećera

300 g mlevenog keksa

100 g suvog groždja

2 kesice C vanilin šećera

250 g margarina

1 pakovanje C oblandi

Bakine oblande

Koraci pripreme

U šerpu dodamo šećer i mleko i stavimo da provri.

Kada provri smanjimo vatru i uz (povremeno) mešanje kuvamo dok smesa ne dobije karamelastu boju.

Kada smatrate da je smesa gotova, stavite keks, C vanilin šećer i suvo groždje, dobro sjedinite sastojke.

Nakon toga dodajemo i margarin koji dobro umutimo u smesu.

Ostavimo malo da se prohladi i filujemo C oblande.

Naši proizvodi

Bakine oblande

Koraci pripreme

U šerpu dodamo šećer i mleko i stavimo da provri.

Kada provri smanjimo vatru i uz (povremeno) mešanje kuvamo dok smesa ne dobije karamelastu boju.

Kada smatrate da je smesa gotova, stavite keks, C vanilin šećer i suvo groždje, dobro sjedinite sastojke.

Nakon toga dodajemo i margarin koji dobro umutimo u smesu.

Ostavimo malo da se prohladi i filujemo C oblande.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept