0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
800 g kristal šećera
2 x 250 g margarina
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g crne posne čokolade
2 C vanilin šećera
C oblande
ulje, šećer, voda za glazuru
Zagrejati dok se margarin ne otopi.
Ja radim iz 2 puta: margarin + šećer + C vanilin šećer + po 7 kašika vode.
Skloniti sa šporeta, dodati orahe i keks.
1/2 ostaje svetla, a u 1/2 dodati 100 g čokolade.
Vruće preliti, ide 1 oblanda + crni deo + oblanda, pritegni, pa + svetli + oblanda, pritegnuti blago da se zalepe.
Malo sačekati pa preliti glazurom od čokolade.
Kada se stegne seći, najlepše su 5 cm / 1.5 cm.
Zagrejati dok se margarin ne otopi.
Ja radim iz 2 puta: margarin + šećer + C vanilin šećer + po 7 kašika vode.
Skloniti sa šporeta, dodati orahe i keks.
1/2 ostaje svetla, a u 1/2 dodati 100 g čokolade.
Vruće preliti, ide 1 oblanda + crni deo + oblanda, pritegni, pa + svetli + oblanda, pritegnuti blago da se zalepe.
Malo sačekati pa preliti glazurom od čokolade.
Kada se stegne seći, najlepše su 5 cm / 1.5 cm.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.