burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija60 kolača

Žerbo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
60 kolača

Sastojci

400 g brašna

100 g masti

100 g putera

1 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 kašičica C suvog kvasca

1 jaje

100 ml mleka

300 g oraha

200 g šećera

350 g pekmeza od kajsije

200 g crne čokolade

2-3 kašike ulja

Žerbo kocke

Koraci pripreme

Najpre umešati šećer i kašičicu kvasca u toplo mleko i ostaviti 10 minuta da nadođe.

Potom umesiti meko testo od mleka, vanilin šećera, masti, putera, jaja, praška za pecivo i brašna.

Testo podeliti na 4 jednaka dela i svaki rastanjiti na veličinu tepsije (oko 30x40cm).

Orahe pomešati sa šećerom. Svaka kora, osim poslednje, premazuje se pekmezom i posipa se orasima i šećerom.

Pa tako treba ređati: kora, pekmez, orasi, kora, pekmez, orasi... i na kraju samo kora.

Na poslednju koru staviti papir za pečenje pre stavljanja u rernu. Peći oko 30 min na 190oC.

Čokoladu otopiti sa uljem i premazati kolac.

Najlakše se seče kad se malo ohladi.

Naši proizvodi

Žerbo kocke

Koraci pripreme

Najpre umešati šećer i kašičicu kvasca u toplo mleko i ostaviti 10 minuta da nadođe.

Potom umesiti meko testo od mleka, vanilin šećera, masti, putera, jaja, praška za pecivo i brašna.

Testo podeliti na 4 jednaka dela i svaki rastanjiti na veličinu tepsije (oko 30x40cm).

Orahe pomešati sa šećerom. Svaka kora, osim poslednje, premazuje se pekmezom i posipa se orasima i šećerom.

Pa tako treba ređati: kora, pekmez, orasi, kora, pekmez, orasi... i na kraju samo kora.

Na poslednju koru staviti papir za pečenje pre stavljanja u rernu. Peći oko 30 min na 190oC.

Čokoladu otopiti sa uljem i premazati kolac.

Najlakše se seče kad se malo ohladi.

Autor

blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept