0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
300 g oštrog brašna
200 g šećera
1 jaje
1 kesica C vanilin šećera
200 g putera
1 kg očišćenih šljiva, presečenih na pola
4 kašike šećera
4 kašike ruma
1 kesica cimeta
80 g oštrog brašna
100 g šećera
50 g putera
1 kesica C pudinga od vanile
300 ml mleka
6 kašika šećera
100 g margarina
Pre pripreme testa potrebno je šljive pomešati sa šećerom, cimetom i rumom i ostaviti da odstoji oko 1h, kako bi šljive pustile sok.
Kora se priprema tako što se jaje, brašno, šećer i puter ručno umese i rastanje u pleh manjih dimenzija.
Na testo ređati šljive, tako da vrh bude blago utisnut u testo. Sok koji su šljive pustile preliti preko šljiva i testa.
Posip se sprema od brašna, šećera i putera, takodje ručno mesi i dobija se suva smesa poput mrvica koja se posipa preko šljiva.
Ovako pripremljen kolač peći 1h na 160°.
Dok se kolač peče, skuvati u 300 ml mleka kesicu pudinga od vanile. Puding pripremiti na uobičajen način, sa 6-7 kašika šećera (ili po ukusu).
Ostaviti puding da se potpuno ohladi, pa potom dodati penasto umućen margarin i sve sjediniti mikserom.
Kada se kolač ispeče i ohladi, iseći ga na kocke i na svakoj kocki dodati špricem za tulumbe pripremljen i ohlađen fil od vanile.
Ukus kombinacije šljive i vanile je neodoljiv.
Pre pripreme testa potrebno je šljive pomešati sa šećerom, cimetom i rumom i ostaviti da odstoji oko 1h, kako bi šljive pustile sok.
Kora se priprema tako što se jaje, brašno, šećer i puter ručno umese i rastanje u pleh manjih dimenzija.
Na testo ređati šljive, tako da vrh bude blago utisnut u testo. Sok koji su šljive pustile preliti preko šljiva i testa.
Posip se sprema od brašna, šećera i putera, takodje ručno mesi i dobija se suva smesa poput mrvica koja se posipa preko šljiva.
Ovako pripremljen kolač peći 1h na 160°.
Dok se kolač peče, skuvati u 300 ml mleka kesicu pudinga od vanile. Puding pripremiti na uobičajen način, sa 6-7 kašika šećera (ili po ukusu).
Ostaviti puding da se potpuno ohladi, pa potom dodati penasto umućen margarin i sve sjediniti mikserom.
Kada se kolač ispeče i ohladi, iseći ga na kocke i na svakoj kocki dodati špricem za tulumbe pripremljen i ohlađen fil od vanile.
Ukus kombinacije šljive i vanile je neodoljiv.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.