0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 kg brašna
2 kašike masti
4 kašike šećera
2 jaja + žumance
250 ml mleka
kora limuna
kvasac
C prašak za pecivo
C vanilin šećer
C šećer u prahu
Zamesiti smesu od navedenih sastojaka, kao za štrudlu. Podeliti na 5 delova.
Razvijati tanke kore, veličine pleha, svaku koru filovati džemom po ukusu, posuti orasima.
Poslednji koru ne treba filovati.
Kada se kolač ispeče, preokrenuti ga i tu koru premazati džemom i orasima.
Posuti C šećerom u prahu.
Pita se seče na kocke.
Zamesiti smesu od navedenih sastojaka, kao za štrudlu. Podeliti na 5 delova.
Razvijati tanke kore, veličine pleha, svaku koru filovati džemom po ukusu, posuti orasima.
Poslednji koru ne treba filovati.
Kada se kolač ispeče, preokrenuti ga i tu koru premazati džemom i orasima.
Posuti C šećerom u prahu.
Pita se seče na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.