burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 urmašica

Posne urmašice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 urmašica

Sastojci

Za testo:

2 dl gazirane mineralne vode

2 dl ulja

100 g  C Pšeničnog griza 

500 g brašna

1 kesica C Praška za pecivo  

Za sirup:

600 g šećera

5 dl vode

1 kesica  C Vanilin šećera 

1 limun - sok

Dodatno:

40 četvrtina oraha (za punjenje)

Posne urmašice

Koraci pripreme

Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri.

Dodajte C vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.

U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, C pšenični griz, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom, a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.

Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.

Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.

Zagrejte rernu na 180 C i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.

Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup.

Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.

Poslužite ohlađene urmašice i uživajte.

Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.

Naši proizvodi

Posne urmašice

Koraci pripreme

Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri.

Dodajte C vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.

U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, C pšenični griz, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom, a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.

Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.

Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.

Zagrejte rernu na 180 C i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.

Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup.

Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.

Poslužite ohlađene urmašice i uživajte.

Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept