0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
400 g korn fleksa
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika meda
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
U veću šerpu staviti šećer i med da se istope. Kada se istope dodajemo margarin da se otopi na tihoj vatri.
Kada se i margarin otopi dodajemo čokoladu i C kakao. Mešamo polako da dobijemo retku smesu.
Šerpu skinemo sa ringle i polako dodajemo kornfleks. Mešamo polako da se sve lepo sjedini tj da sav kornflels bude u čokoladi.
Kada sve lepo sjedinimo ostavimo da se masa ohladi nekih 20 minuta jer će nam se u suprotnom šišarke raspadati.
Za tih 20 minuta dok se smesa hladi s vremena na vreme mešati da nam se ne zgusne previše. Postoje razni načini formiranja ove mase.
Neki ih formiraju kao kuglice neko ih formira uz pomoć čašice za rakiju, a ja sam se opredelila za jedan starinski način kako radi moja baka.
Šišarke formiram uz pomoć cediljke za limun. Ispadnu baš kao prave. Cediljku okrenemo kontra i masu stavljamo u šupljinu.
Pre toga malo vodom pokvasimo da bi lakše ispadale. Smesu guramo što više da bi bio lepši oblik.
Zatim malo protresemo i one ispadaju kao iz kalupa. Jednakog oblika i veličine. Veoma je lako i brzo ide.
Šišarke ređamo na pek papir da se ne bi lepile za dno poslužavnika.
Od ove količine ispadne oko 60 kom šišarkica srednjeg oblika.
U veću šerpu staviti šećer i med da se istope. Kada se istope dodajemo margarin da se otopi na tihoj vatri.
Kada se i margarin otopi dodajemo čokoladu i C kakao. Mešamo polako da dobijemo retku smesu.
Šerpu skinemo sa ringle i polako dodajemo kornfleks. Mešamo polako da se sve lepo sjedini tj da sav kornflels bude u čokoladi.
Kada sve lepo sjedinimo ostavimo da se masa ohladi nekih 20 minuta jer će nam se u suprotnom šišarke raspadati.
Za tih 20 minuta dok se smesa hladi s vremena na vreme mešati da nam se ne zgusne previše. Postoje razni načini formiranja ove mase.
Neki ih formiraju kao kuglice neko ih formira uz pomoć čašice za rakiju, a ja sam se opredelila za jedan starinski način kako radi moja baka.
Šišarke formiram uz pomoć cediljke za limun. Ispadnu baš kao prave. Cediljku okrenemo kontra i masu stavljamo u šupljinu.
Pre toga malo vodom pokvasimo da bi lakše ispadale. Smesu guramo što više da bi bio lepši oblik.
Zatim malo protresemo i one ispadaju kao iz kalupa. Jednakog oblika i veličine. Veoma je lako i brzo ide.
Šišarke ređamo na pek papir da se ne bi lepile za dno poslužavnika.
Od ove količine ispadne oko 60 kom šišarkica srednjeg oblika.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.