burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posne rozen kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje kora za rozen tortu

250 g šećera

250 ml vode

200 g mlevenih oraha

300 g posne mlevene plazme

250 g posnog margarina

2 kesice C vanillin šećera

Za glazuru:

300 g C šećera u prahu

2 kašike vruće vode

2-3 kapi ekstrata od maline

1 kašičica ulja

3-4 kapi limunovog soka

Posne rozen kocke

Koraci pripreme

Prokuvati vodu, šećer i C vanilin šećer da se šećer otopi. Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.

Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.

Sada napraviti glazuru od C prah šećera, tople vode i ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa.

Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja. Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.

Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.

Naši proizvodi

Posne rozen kocke

Koraci pripreme

Prokuvati vodu, šećer i C vanilin šećer da se šećer otopi. Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.

Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.

Sada napraviti glazuru od C prah šećera, tople vode i ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa.

Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja. Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.

Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept