0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje kora za rozen tortu
250 g šećera
250 ml vode
200 g mlevenih oraha
300 g posne mlevene plazme
250 g posnog margarina
2 kesice C vanillin šećera
300 g C šećera u prahu
2 kašike vruće vode
2-3 kapi ekstrata od maline
1 kašičica ulja
3-4 kapi limunovog soka
Prokuvati vodu, šećer i C vanilin šećer da se šećer otopi. Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.
Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.
Sada napraviti glazuru od C prah šećera, tople vode i ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa.
Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja. Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.
Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.
Prokuvati vodu, šećer i C vanilin šećer da se šećer otopi. Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.
Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.
Sada napraviti glazuru od C prah šećera, tople vode i ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa.
Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja. Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.
Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.