burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Pita sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g kora za pitu

Premazivanje kora:

50 g šećera

200 ml ulja

200 ml jogurta

100 g šećera

2 kesice C vanillin šećera

1 kesica C praška za pecivo

Krem od pudinga:

3 kesice C pudinga od vanile

100 g šećera

1 l mleka

1 kesica C vanillin šećera

Pita sa pudingom

Koraci pripreme

Sipati u šerpu 800 ml mleka, dodati šećer i vanillin šećer da provri. U ostalih 200 ml mleka rastvoriti C puding od vanile polako dodavati u provrelo mleko uz stalno mešanje.

Kuvani puding ostaviti da se prohladi, povremeno promešajte da vam se ne stvori korica na površini pudinga.

Za to vreme pripremite fil za premazivanje kora. Ulje, jogurt, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo izmešajte.

Prebrojte koliko imate kora, za svaki rolat vam je potrebno 4 kore.

Stavite jednu koru na radnu površinu, premažite sa 3-4 kašika fila,preko nje staviti drugu koru i ponoviti postupak. Na četvrtu koru staviti trećinu kreme od pudinga, ja sam u pakovanju imala 12 kora i dobila sam 3 rolata, podviti spoljne stranice da fil ne iscuri i uviti u obliku štrudle.

Pleh na kome ćete peći postavite papirom za pečenje, pa staviti zavijenu štrudlicu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Pečenu pitu prohladite, po želji možete a I ne morate posuti C šećerom u prahu. Možete je poslužiti i uz sladoled

Naši proizvodi

Pita sa pudingom

Koraci pripreme

Sipati u šerpu 800 ml mleka, dodati šećer i vanillin šećer da provri. U ostalih 200 ml mleka rastvoriti C puding od vanile polako dodavati u provrelo mleko uz stalno mešanje.

Kuvani puding ostaviti da se prohladi, povremeno promešajte da vam se ne stvori korica na površini pudinga.

Za to vreme pripremite fil za premazivanje kora. Ulje, jogurt, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo izmešajte.

Prebrojte koliko imate kora, za svaki rolat vam je potrebno 4 kore.

Stavite jednu koru na radnu površinu, premažite sa 3-4 kašika fila,preko nje staviti drugu koru i ponoviti postupak. Na četvrtu koru staviti trećinu kreme od pudinga, ja sam u pakovanju imala 12 kora i dobila sam 3 rolata, podviti spoljne stranice da fil ne iscuri i uviti u obliku štrudle.

Pleh na kome ćete peći postavite papirom za pečenje, pa staviti zavijenu štrudlicu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Pečenu pitu prohladite, po želji možete a I ne morate posuti C šećerom u prahu. Možete je poslužiti i uz sladoled

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept