0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
500 g kora za pitu
1,5 kg jabuka
po 3 kašičice cimeta
po 1 kašičica C griza
2 C vanilin šećera
oko 100 ml ulja
oko 50 ml vode
nekoliko kašika šećera
Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu. Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata. Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom.
Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom C griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.
Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode.
Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni.
Pokriti krpom da se ohladi, a onda C posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu. Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata. Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom.
Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom C griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.
Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode.
Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni.
Pokriti krpom da se ohladi, a onda C posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.