burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 mladenčića

Mladenčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 mladenčića

Sastojci

Testo:

600 g brašna

300 ml vode

1 kesica C suvi kvasac

2 kašike šećera

1/2 kašičice soli

2 kašike ulja

Za premazivanje:

2-3 kašike meda

100 g mlevenih oraha

Mladenčići

Koraci pripreme

U vanglu sipati prosejano brašno pa dodati so, ulje i mlaku vodu u kojoj smo razmutili šećer i kvasac. Zamesiti testo, testo treba da je elastično, mekano i da se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo da odstoji 30 min. Zatim testo na pobrašnjenoj podlozi razviti debljine 0,5cm, pa manjom čašicom vaditi pogačice i redjati ih u pleh gde smo stavili papir za pečenje.

Treba da imamo tačno 40 pogačica.

Ostaviti ponovo pola sata da se odmore. Zatim namazati mladenčiće uljem i izbockati po gornjoj površini zarezanom grančicom voćke koja je tada u cvatu (višnja, kajsija), a može i grančicom bosioka.

Peći mladenčiće na 200 C oko 15-20 min, zavisi od vaše rerne.

Kad su pečeni, prohladiti ih i svaki mladenčić premazati otopljenim medom i posuti mlevenim orasima.

Običaj za Mladence jeste da žene ustaju rano i mese ove kolačiće od pšeničnog brašna.

Naši proizvodi

Mladenčići

Koraci pripreme

U vanglu sipati prosejano brašno pa dodati so, ulje i mlaku vodu u kojoj smo razmutili šećer i kvasac. Zamesiti testo, testo treba da je elastično, mekano i da se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo da odstoji 30 min. Zatim testo na pobrašnjenoj podlozi razviti debljine 0,5cm, pa manjom čašicom vaditi pogačice i redjati ih u pleh gde smo stavili papir za pečenje.

Treba da imamo tačno 40 pogačica.

Ostaviti ponovo pola sata da se odmore. Zatim namazati mladenčiće uljem i izbockati po gornjoj površini zarezanom grančicom voćke koja je tada u cvatu (višnja, kajsija), a može i grančicom bosioka.

Peći mladenčiće na 200 C oko 15-20 min, zavisi od vaše rerne.

Kad su pečeni, prohladiti ih i svaki mladenčić premazati otopljenim medom i posuti mlevenim orasima.

Običaj za Mladence jeste da žene ustaju rano i mese ove kolačiće od pšeničnog brašna.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept