burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mini tart sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za korpice:

2 kašike meda

200 g brašna

1 jaje

100 g šećera

1/2 kašičice sode bikarbone

100 g putera

Za fil:

500 ml mleka

1 kesica C puding vanila

100 g čokolade

500 g jagoda

2 kesice C šlaga

par kapi crvene prehrambene boje

3 kašike šećera

Mini tart sa jagodama

Koraci pripreme

Sipati brašno u posudu za mešenje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, sodu bikarbonu i dve kašike ugrejanog meda.

Umesiti testo. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenu površinu pa okruglom modlom izvaditi krugove.

Svaki kalup za mini tart obložiti testom.

Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko deset minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom.

Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom. U 200 ml razmutiti prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart. Ostaviti da se malo ohladi.

Jagode iseckati pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi).

Umutiti šlag, sipati par kapi crvene prehrambene boje pa ukrasiti tart po želji.

Naši proizvodi

Mini tart sa jagodama

Koraci pripreme

Sipati brašno u posudu za mešenje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, sodu bikarbonu i dve kašike ugrejanog meda.

Umesiti testo. Razvući testo oklagijom na pobrašnjenu površinu pa okruglom modlom izvaditi krugove.

Svaki kalup za mini tart obložiti testom.

Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko deset minuta na 180 stepeni.

Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom.

Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom. U 200 ml razmutiti prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart. Ostaviti da se malo ohladi.

Jagode iseckati pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi).

Umutiti šlag, sipati par kapi crvene prehrambene boje pa ukrasiti tart po želji.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept