0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
4 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
200 g šećera
250 ml vode
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
250 g maslaca/margarina
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka
250 g malina
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i C kakao.
Dobro izmešati, usuti u pleh (30x20cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi.
Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne proključa).
Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i zakuvati kašicu. Ohladiti. Umutiti maslac/margarin i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom.
Polovinu fila staviti preko ohlađene kore, rasporediti maline i preko preostali fil.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke i uživati u ukusu.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i C kakao.
Dobro izmešati, usuti u pleh (30x20cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi.
Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno i C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i C vanilin šećer i zagrejati (ali da ne proključa).
Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i zakuvati kašicu. Ohladiti. Umutiti maslac/margarin i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom.
Polovinu fila staviti preko ohlađene kore, rasporediti maline i preko preostali fil.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseći kocke i uživati u ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.