0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
35
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
35
500 g Lisnato testo
1 l Mleko
10 kašika kristal šećera
120 g C Puding sa ukusom vanilina
120 g C Puding sa ukusom slatke pavlake
250 g putera
4 dl slatke pavlake
400 g višanja
50-100 g kristal šećera
40 g gustina
300 ml slatke pavlake
200 g C Šlag classic
100 ml mleka
Priprema fila od pudinga:
U pola litre mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 g putera.
Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati slatku pavlaku i mutiti mikserom. Sipati slatku pavlaku direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji još više će se stegnuti.
Priprema kore:
Lisnato testo u pakovanju ima dve kore. Razviti koru po koru na tanko. Izbockati ih nožem da se ne bi previše nadule i skupile. Peći na 220°C.
Jedna može biti hrskavija da bi se kasnije lepše izmrvila pod prstima za posipanje na kraju kolača.
Priprema fila od višanja:
Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.
Priprema šlaga:
Slatku pavlaku mutiti tako da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjačom spojiti sa slatkom pavlakom.
Filovanje:
Na poslužavnik staviti koru, veću polovinu fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag.
Preko posuti izmrvljenu drugu koru.
Priprema fila od pudinga:
U pola litre mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 g putera.
Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati slatku pavlaku i mutiti mikserom. Sipati slatku pavlaku direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji još više će se stegnuti.
Priprema kore:
Lisnato testo u pakovanju ima dve kore. Razviti koru po koru na tanko. Izbockati ih nožem da se ne bi previše nadule i skupile. Peći na 220°C.
Jedna može biti hrskavija da bi se kasnije lepše izmrvila pod prstima za posipanje na kraju kolača.
Priprema fila od višanja:
Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.
Priprema šlaga:
Slatku pavlaku mutiti tako da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjačom spojiti sa slatkom pavlakom.
Filovanje:
Na poslužavnik staviti koru, veću polovinu fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag.
Preko posuti izmrvljenu drugu koru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.