burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija35

Krempita na francuski način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
35

Sastojci

500 g Lisnato testo

Fil od pudinga:

1 l Mleko

10 kašika kristal šećera

120 g C Puding sa ukusom vanilina

120 g C Puding sa ukusom slatke pavlake

250 g putera

4 dl slatke pavlake

Fil od višanja:

400 g višanja

50-100 g kristal šećera

40 g gustina

Šlag:

300 ml slatke pavlake

200 g C Šlag classic

100 ml mleka

Krempita na francuski način

Koraci pripreme

Priprema fila od pudinga:
U pola litre mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 g putera.

Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati slatku pavlaku i mutiti mikserom. Sipati slatku pavlaku direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji još više će se stegnuti.

Priprema kore:
Lisnato testo u pakovanju ima dve kore. Razviti koru po koru na tanko. Izbockati ih nožem da se ne bi previše nadule i skupile. Peći na 220°C.

Jedna može biti hrskavija da bi se kasnije lepše izmrvila pod prstima za posipanje na kraju kolača.

Priprema fila od višanja:
Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.

Priprema šlaga:
Slatku pavlaku mutiti tako da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjačom spojiti sa slatkom pavlakom.

Filovanje:
Na poslužavnik staviti koru, veću polovinu fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag.

Preko posuti izmrvljenu drugu koru.

Naši proizvodi

Krempita na francuski način

Koraci pripreme

Priprema fila od pudinga:
U pola litre mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 g putera.

Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati slatku pavlaku i mutiti mikserom. Sipati slatku pavlaku direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji još više će se stegnuti.

Priprema kore:
Lisnato testo u pakovanju ima dve kore. Razviti koru po koru na tanko. Izbockati ih nožem da se ne bi previše nadule i skupile. Peći na 220°C.

Jedna može biti hrskavija da bi se kasnije lepše izmrvila pod prstima za posipanje na kraju kolača.

Priprema fila od višanja:
Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.

Priprema šlaga:
Slatku pavlaku mutiti tako da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjačom spojiti sa slatkom pavlakom.

Filovanje:
Na poslužavnik staviti koru, veću polovinu fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag.

Preko posuti izmrvljenu drugu koru.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept