burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremisimo sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

7 belanaca

150 g šećera

140 g lešnika

60 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

50 ml ulja

Za fil sa malinom:

100 ml vode

100 g šećera

450 g malina

10 g C želatina

Za žuti fil:

7 žumanaca

120 g šećera

500 ml mleka

2 kesice C vanilin šećera

10 g C želatina

100 g bele čokolade

400 g C krem šlaga

Kremisimo sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.

Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.

Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.

C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.

Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.

Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.

Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.

Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.

Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.

Naši proizvodi

Kremisimo sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer. Kad se lepo umuti isključiti mikser pa dodati mleveni lešnik, ulje i brašno pomešanim sa C praškom za pecivo.

Varjačom izmešati smesu i sipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Ohladiti.

Pečenu koru preseći po dužini na dva dela. Žumanca i šećer izmiksajte da postanu beli. Zakuvati u mleko uz stalno mešanje.

C Želatin prelijte sa hladnom vodom da nabubri. Kad je krem gotov skinuti sa vatre, sačekati malo da se prohladi pa dodati želatin.

Čokoladu polomite na kocke i dodajte vrućoj kremi. Mešati dok se ne otopi. Kad se krem ohladi, izmiksati C šlag krem i dodati u kremu.

Maline kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. C Želatin prelijte sa 3 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U prohlađeno voće dodati želatin.

Obe kore namažite filom od malina dok je još topao i ostavite da se stegne.

Žuti fil namažite preko fila od malina, stavite koru pa opet žuti fil.

Posuti mlevenim lešnikom. Ohladiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept