0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
oko 150 g keksa ili piškote
mleko za natapanje
800 ml mleka
100 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
120 g C griza
1 celo jaje
150 g margarina
100 g C šlag krem od čokolade
U šerpu sipati 600 ml mleka i šećer i staviti na da proključa.
U 200 ml mleka razmutiti C griz, C vanilin šećer i jaje to umutiti mikserom ili žicom
.
Kada mleko provri smesu sipati i skuvati oko 5 minuta.
Skloniti sa šporeta prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U pleh poredjati keks(svaki provući kroz mleko).
U ohlađen fil dodati margarin sobne temperature i dobro mikserom izmutiti i ravnomerno rasporediti po keksu pa odozgo umućen C šlag.
U šerpu sipati 600 ml mleka i šećer i staviti na da proključa.
U 200 ml mleka razmutiti C griz, C vanilin šećer i jaje to umutiti mikserom ili žicom
.
Kada mleko provri smesu sipati i skuvati oko 5 minuta.
Skloniti sa šporeta prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U pleh poredjati keks(svaki provući kroz mleko).
U ohlađen fil dodati margarin sobne temperature i dobro mikserom izmutiti i ravnomerno rasporediti po keksu pa odozgo umućen C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.