burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasti kolač od griza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za podlogu:

oko 150 g keksa ili piškote

mleko za natapanje

Za fil:

800 ml mleka

100 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

120 g C griza

1 celo jaje

150 g margarina

Za dekoraciju:

100 g C šlag krem od čokolade

Kremasti kolač od griza

Koraci pripreme

U šerpu sipati 600 ml mleka i šećer i staviti na da proključa.

U 200 ml mleka razmutiti C griz, C vanilin šećer i jaje to umutiti mikserom ili žicom
.
Kada mleko provri smesu sipati i skuvati oko 5 minuta.

Skloniti sa šporeta prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

U pleh poredjati keks(svaki provući kroz mleko).

U ohlađen fil dodati margarin sobne temperature i dobro mikserom izmutiti i ravnomerno rasporediti po keksu pa odozgo umućen C šlag.

Naši proizvodi

Kremasti kolač od griza

Koraci pripreme

U šerpu sipati 600 ml mleka i šećer i staviti na da proključa.

U 200 ml mleka razmutiti C griz, C vanilin šećer i jaje to umutiti mikserom ili žicom
.
Kada mleko provri smesu sipati i skuvati oko 5 minuta.

Skloniti sa šporeta prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

U pleh poredjati keks(svaki provući kroz mleko).

U ohlađen fil dodati margarin sobne temperature i dobro mikserom izmutiti i ravnomerno rasporediti po keksu pa odozgo umućen C šlag.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept