0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
300 g višanja
240 g marmelade
3 jaja
izrendana korica 1 limuna
2 C vanilin šećera
250 g brašna
100 ml ulja
100 g šećera
1 C prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, dodati rendanu koricu limuna, C vanilin šećer, marmeladu, ulje brašno, C vanillin šećer i C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup koji je obložen papirom za pečenje. Odozgo razbacati višnje.
Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo C šećerom u prahu.
Ja sam jedan mali deo testa odvojila i ispekla u jednoj maloj starinskoj šerpici, naravno od gore sam rasporedila višnje.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati rendanu koricu limuna, C vanilin šećer, marmeladu, ulje brašno, C vanillin šećer i C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup koji je obložen papirom za pečenje. Odozgo razbacati višnje.
Zagrejati rerun na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo C šećerom u prahu.
Ja sam jedan mali deo testa odvojila i ispekla u jednoj maloj starinskoj šerpici, naravno od gore sam rasporedila višnje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.