burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kolač sa malinom i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

6 jaja

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

1,5 dcl ulja

1,5 dcl jogurta

15 kašika brašna

1 prašak za pecivo

mleko za prskanje

Krem od malina:

500 g malina

2 C pudinga od maline

3 kašike šećera

vode po potrebi

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

2 vanilin šećera

10 kašika gustina

200 g margarina

Kolač sa malinom i pudingom

Koraci pripreme

Kora:
1. Penasto umutite jaja sa šećerom.
2. Dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, sve sjedinite.
3. Razlijte smesu u tepsiju u koju ste prethodno stavili masni papir (moja tepsija je bila 24 x 37 cm).
4. Pecite na 180 stepeni 20 - 25 minuta.
5. Kada se kora ohladi, nožem odrezati vrh kore, tako da dobijete jedan tanji i jedan duplo deblji deo.
6. Deblji deo stavite na tacnu i poprskajte sa malo mlakog mleka.

Fil od malina:
1. Umutite maline u blenderu.
2. Stavite ih u mericu i dolijte vode da bude sve zajedno 7 dcl.
3. Od toga oduzeti 2 dcl koje izmešate sa pudingom.
4. Preostalih 5 dcl stavite prokuvaati zajedno sa šećerom.
5. Kada počne da vri ubacite puding i pazite da ne zagori, malo smanjite vatru.
6. Mešati par minuta dok se ne zgusne.
7. Kada se prohladi, prelijte po biskvitu.
8. Stavite u frižider da se dobro stisne.

Mlečni fil:
1. Gustin pomešate sa šećerom i malo mleka, ostalo mleko stavite da prokuva
2. Kada mleko prokuva ubacite gustin i kuvajte na laganijoj vatri dok sve ne bude gusto.
3. U hladno dodajte umićen margarin.
4. Na maline koje su se ohladile premažete polovinu krema, prekrijte tankim slojem kore i premažite ostatkom krema.
5. Dekorisati možete po želji, ja sam narendala čokoladu.

Naši proizvodi

Kolač sa malinom i pudingom

Koraci pripreme

Kora:
1. Penasto umutite jaja sa šećerom.
2. Dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, sve sjedinite.
3. Razlijte smesu u tepsiju u koju ste prethodno stavili masni papir (moja tepsija je bila 24 x 37 cm).
4. Pecite na 180 stepeni 20 - 25 minuta.
5. Kada se kora ohladi, nožem odrezati vrh kore, tako da dobijete jedan tanji i jedan duplo deblji deo.
6. Deblji deo stavite na tacnu i poprskajte sa malo mlakog mleka.

Fil od malina:
1. Umutite maline u blenderu.
2. Stavite ih u mericu i dolijte vode da bude sve zajedno 7 dcl.
3. Od toga oduzeti 2 dcl koje izmešate sa pudingom.
4. Preostalih 5 dcl stavite prokuvaati zajedno sa šećerom.
5. Kada počne da vri ubacite puding i pazite da ne zagori, malo smanjite vatru.
6. Mešati par minuta dok se ne zgusne.
7. Kada se prohladi, prelijte po biskvitu.
8. Stavite u frižider da se dobro stisne.

Mlečni fil:
1. Gustin pomešate sa šećerom i malo mleka, ostalo mleko stavite da prokuva
2. Kada mleko prokuva ubacite gustin i kuvajte na laganijoj vatri dok sve ne bude gusto.
3. U hladno dodajte umićen margarin.
4. Na maline koje su se ohladile premažete polovinu krema, prekrijte tankim slojem kore i premažite ostatkom krema.
5. Dekorisati možete po želji, ja sam narendala čokoladu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept