0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 jaja
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
1,5 dcl ulja
1,5 dcl jogurta
15 kašika brašna
1 prašak za pecivo
mleko za prskanje
500 g malina
2 C pudinga od maline
3 kašike šećera
vode po potrebi
1 l mleka
10 kašika šećera
2 vanilin šećera
10 kašika gustina
200 g margarina
Kora:
1. Penasto umutite jaja sa šećerom.
2. Dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, sve sjedinite.
3. Razlijte smesu u tepsiju u koju ste prethodno stavili masni papir (moja tepsija je bila 24 x 37 cm).
4. Pecite na 180 stepeni 20 - 25 minuta.
5. Kada se kora ohladi, nožem odrezati vrh kore, tako da dobijete jedan tanji i jedan duplo deblji deo.
6. Deblji deo stavite na tacnu i poprskajte sa malo mlakog mleka.
Fil od malina:
1. Umutite maline u blenderu.
2. Stavite ih u mericu i dolijte vode da bude sve zajedno 7 dcl.
3. Od toga oduzeti 2 dcl koje izmešate sa pudingom.
4. Preostalih 5 dcl stavite prokuvaati zajedno sa šećerom.
5. Kada počne da vri ubacite puding i pazite da ne zagori, malo smanjite vatru.
6. Mešati par minuta dok se ne zgusne.
7. Kada se prohladi, prelijte po biskvitu.
8. Stavite u frižider da se dobro stisne.
Mlečni fil:
1. Gustin pomešate sa šećerom i malo mleka, ostalo mleko stavite da prokuva
2. Kada mleko prokuva ubacite gustin i kuvajte na laganijoj vatri dok sve ne bude gusto.
3. U hladno dodajte umićen margarin.
4. Na maline koje su se ohladile premažete polovinu krema, prekrijte tankim slojem kore i premažite ostatkom krema.
5. Dekorisati možete po želji, ja sam narendala čokoladu.
Kora:
1. Penasto umutite jaja sa šećerom.
2. Dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo, sve sjedinite.
3. Razlijte smesu u tepsiju u koju ste prethodno stavili masni papir (moja tepsija je bila 24 x 37 cm).
4. Pecite na 180 stepeni 20 - 25 minuta.
5. Kada se kora ohladi, nožem odrezati vrh kore, tako da dobijete jedan tanji i jedan duplo deblji deo.
6. Deblji deo stavite na tacnu i poprskajte sa malo mlakog mleka.
Fil od malina:
1. Umutite maline u blenderu.
2. Stavite ih u mericu i dolijte vode da bude sve zajedno 7 dcl.
3. Od toga oduzeti 2 dcl koje izmešate sa pudingom.
4. Preostalih 5 dcl stavite prokuvaati zajedno sa šećerom.
5. Kada počne da vri ubacite puding i pazite da ne zagori, malo smanjite vatru.
6. Mešati par minuta dok se ne zgusne.
7. Kada se prohladi, prelijte po biskvitu.
8. Stavite u frižider da se dobro stisne.
Mlečni fil:
1. Gustin pomešate sa šećerom i malo mleka, ostalo mleko stavite da prokuva
2. Kada mleko prokuva ubacite gustin i kuvajte na laganijoj vatri dok sve ne bude gusto.
3. U hladno dodajte umićen margarin.
4. Na maline koje su se ohladile premažete polovinu krema, prekrijte tankim slojem kore i premažite ostatkom krema.
5. Dekorisati možete po želji, ja sam narendala čokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.