burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Čokoladne kokos kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Biskvit:

4 jaja

12 kašika šećera

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

100 ml ulja

100 ml mleka

1 kašika C kakaoa

Nadev:

1 l mleka

3 kašike brašna

10 kašika šećera

100 g C kokosa

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike vode

3 kašike šećera

80 g margarina

Čokoladne kokos kocke

Koraci pripreme

Izrada biskvita i slaganje kolača:

1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, C prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmešati.
2. Podelite na dva dela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti. Deo sa kakaom ulijte veličine 23 x 33 cm.
4. Stavite peći u zagrejanu rernu na 170 C , samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
5. Izvadite iz rerne i nadev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadeva ostatak svetlog biskvita.
6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 - 30 minuta (ovisno o rerni), proverite čačkalicom da li je pečeno.

Nadev od kokosa:

1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadeva.
2. Pomešate brašno i šećer sa malo mleka, ostatak staviti kuvati.
3. U kucano mleko ubacite pomešano brašno sa šećerom i još kuvakjte dok se ne počnu pojavljivati prvi mehurići.
4. Ubacite kokos, sve izmešate.
5. Taman će proći vreme za pečenje biskvita, tako kada ga izvadite na njega salijete vrući nadev.

Glazura od čokolade i margarina:

1. Na pari istopite čokoladu, vodu, šećer i margarin, sve dobro sjediniti pa preliti preko kolača. Ostaviti da se stegne.

Naši proizvodi

Čokoladne kokos kocke

Koraci pripreme

Izrada biskvita i slaganje kolača:

1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, C prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmešati.
2. Podelite na dva dela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti. Deo sa kakaom ulijte veličine 23 x 33 cm.
4. Stavite peći u zagrejanu rernu na 170 C , samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
5. Izvadite iz rerne i nadev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadeva ostatak svetlog biskvita.
6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 - 30 minuta (ovisno o rerni), proverite čačkalicom da li je pečeno.

Nadev od kokosa:

1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadeva.
2. Pomešate brašno i šećer sa malo mleka, ostatak staviti kuvati.
3. U kucano mleko ubacite pomešano brašno sa šećerom i još kuvakjte dok se ne počnu pojavljivati prvi mehurići.
4. Ubacite kokos, sve izmešate.
5. Taman će proći vreme za pečenje biskvita, tako kada ga izvadite na njega salijete vrući nadev.

Glazura od čokolade i margarina:

1. Na pari istopite čokoladu, vodu, šećer i margarin, sve dobro sjediniti pa preliti preko kolača. Ostaviti da se stegne.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept