0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
100 ml mleka
1 kašika C kakaoa
1 l mleka
3 kašike brašna
10 kašika šećera
100 g C kokosa
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike vode
3 kašike šećera
80 g margarina
Izrada biskvita i slaganje kolača:
1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, C prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmešati.
2. Podelite na dva dela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti. Deo sa kakaom ulijte veličine 23 x 33 cm.
4. Stavite peći u zagrejanu rernu na 170 C , samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
5. Izvadite iz rerne i nadev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadeva ostatak svetlog biskvita.
6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 - 30 minuta (ovisno o rerni), proverite čačkalicom da li je pečeno.
Nadev od kokosa:
1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadeva.
2. Pomešate brašno i šećer sa malo mleka, ostatak staviti kuvati.
3. U kucano mleko ubacite pomešano brašno sa šećerom i još kuvakjte dok se ne počnu pojavljivati prvi mehurići.
4. Ubacite kokos, sve izmešate.
5. Taman će proći vreme za pečenje biskvita, tako kada ga izvadite na njega salijete vrući nadev.
Glazura od čokolade i margarina:
1. Na pari istopite čokoladu, vodu, šećer i margarin, sve dobro sjediniti pa preliti preko kolača. Ostaviti da se stegne.
Izrada biskvita i slaganje kolača:
1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, C prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmešati.
2. Podelite na dva dela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti. Deo sa kakaom ulijte veličine 23 x 33 cm.
4. Stavite peći u zagrejanu rernu na 170 C , samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
5. Izvadite iz rerne i nadev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadeva ostatak svetlog biskvita.
6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 - 30 minuta (ovisno o rerni), proverite čačkalicom da li je pečeno.
Nadev od kokosa:
1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadeva.
2. Pomešate brašno i šećer sa malo mleka, ostatak staviti kuvati.
3. U kucano mleko ubacite pomešano brašno sa šećerom i još kuvakjte dok se ne počnu pojavljivati prvi mehurići.
4. Ubacite kokos, sve izmešate.
5. Taman će proći vreme za pečenje biskvita, tako kada ga izvadite na njega salijete vrući nadev.
Glazura od čokolade i margarina:
1. Na pari istopite čokoladu, vodu, šećer i margarin, sve dobro sjediniti pa preliti preko kolača. Ostaviti da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.