0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakao praha
200 g gotove čokoladne glazure
200 g C šlag krema
200 ml mleko
200 g mlevenog keksa
180 g kisele pavlake
Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg,postepeno dodavati šećer i dobro izmiksati.
Potom dodati žumanca, umutiti mikserom i mikser isključiti.
U smesu umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, dodati C kakao prah i sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Smesu uliti u pouljen i brašnim posut pleh (srednje veličine-malo manji od pleha za električni šporet). Peći na 200 stepeni 20 minuta.
Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći napola.
Za fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim mlekom i podeliti na dva dela - u jedan deo umešati mleveni keks i kiselu pavlaku, a drugi deo ostaviti takav kakav je.
Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je čokoladnom glazurom, zatim naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom, potom naneti drugi deo fila (umućen C šlag krem).
Staviti drugu koru, premazati je čokoladnom glazurom, preko naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom te premazati drugim filom (C šlag kremom).
Išarati čokoladnom glazurom. Ostaviti da se stegne.
Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.
Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg,postepeno dodavati šećer i dobro izmiksati.
Potom dodati žumanca, umutiti mikserom i mikser isključiti.
U smesu umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, dodati C kakao prah i sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Smesu uliti u pouljen i brašnim posut pleh (srednje veličine-malo manji od pleha za električni šporet). Peći na 200 stepeni 20 minuta.
Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći napola.
Za fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim mlekom i podeliti na dva dela - u jedan deo umešati mleveni keks i kiselu pavlaku, a drugi deo ostaviti takav kakav je.
Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je čokoladnom glazurom, zatim naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom, potom naneti drugi deo fila (umućen C šlag krem).
Staviti drugu koru, premazati je čokoladnom glazurom, preko naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom te premazati drugim filom (C šlag kremom).
Išarati čokoladnom glazurom. Ostaviti da se stegne.
Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.