burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čokoladna štrudla sa C pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

800 g brašna

1/2 kasičice soli

150 g šećera

1 kocka svežeg kvasca

250 ml toplog mleka

250 g margarina ili masti

2 jaja

Za fil:

700 ml mleka

2 C Pudinga čokolada

7 kašika šećera

200 g čokolade

8 punih kašika mlevenih oraha

Čokoladna štrudla sa C pudingom

Koraci pripreme

Za testo:
Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju činiju sipati oko 600 g brašna. Dodati, so, šećer, jaja, otopljeni margarin, pa mleko sa kvascem, zatim mesiti testo varjačom i lagano dodavati ostatak brašna.

Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frižider oko sat vremena.

Za to vreme skuvati fil:
Skuvati puding, pa u vruće dodati čokoladu, promešati da se čokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer nećete moći mazati na testo, najbolje je da bude mlak.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera, istresite na pobrašnjenu površinu i podelite na 4 jednaka dela.

Fil takođe podelite na 4 dela. Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premažite filom i pospite sa pune 2 kašike oraha odozgo.

Zamotajte u rolat i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta, treba fino da porumeni.

Kad je štrudla pečena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohlađenu štrudlu secite na šnite debljine prsta i posipajte šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Čokoladna štrudla sa C pudingom

Koraci pripreme

Za testo:
Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju činiju sipati oko 600 g brašna. Dodati, so, šećer, jaja, otopljeni margarin, pa mleko sa kvascem, zatim mesiti testo varjačom i lagano dodavati ostatak brašna.

Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frižider oko sat vremena.

Za to vreme skuvati fil:
Skuvati puding, pa u vruće dodati čokoladu, promešati da se čokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer nećete moći mazati na testo, najbolje je da bude mlak.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera, istresite na pobrašnjenu površinu i podelite na 4 jednaka dela.

Fil takođe podelite na 4 dela. Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premažite filom i pospite sa pune 2 kašike oraha odozgo.

Zamotajte u rolat i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta, treba fino da porumeni.

Kad je štrudla pečena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohlađenu štrudlu secite na šnite debljine prsta i posipajte šećerom u prahu.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept