burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

1 čaša (180 g) kisele pavlake

80 ml ulja

4 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

7 kašika brašna

2 kašike kakaoa

100 ml mleka (hladnog)

1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

800 ml mleka

5 kašika šećera

100 g čvrstina

30 g kakaoa

100 g čokolade

Dodatno:

pomorandže

čokolada

Čoko kocke

Koraci pripreme

Umutiti sve sastojke za testo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Isceđen sok od narandže (oko 150 ml) preliti preko prohlađene kore i ostaviti da upije.

Kakao i čvrstin pomešati pa usuti 250 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 550 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti čvrstin i kakao i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle i u vruće staviti čokoladu i mešati da se otopi. Vruću kremu sipati preko kore i pustiti kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider.

Seći kocke, posuti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Čoko kocke

Koraci pripreme

Umutiti sve sastojke za testo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Isceđen sok od narandže (oko 150 ml) preliti preko prohlađene kore i ostaviti da upije.

Kakao i čvrstin pomešati pa usuti 250 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 550 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti čvrstin i kakao i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle i u vruće staviti čokoladu i mešati da se otopi. Vruću kremu sipati preko kore i pustiti kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider.

Seći kocke, posuti rendanom čokoladom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept