0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
300 g mlevene plazme
200 g margarina
malo soka od narandže
1 C šlag classic
1 slatka pavlaka
1 kisela pavlaka
250 g krem sira
100 g bele čokolade
1 želatin
300 g smrznutog voća po izboru
Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.
Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.
U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.
Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.
Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).
Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.
Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.
U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.
Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.
Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.