burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Cheese cake original

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

300 g mlevene plazme

200 g margarina

malo soka od narandže

Beli fil:

1 C šlag classic

1 slatka pavlaka

1 kisela pavlaka

250 g krem sira

100 g bele čokolade

Voćni fil:

1 želatin

300 g smrznutog voća po izboru

Cheese cake original

Koraci pripreme

Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.

Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.

U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.

Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.

Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).

Naši proizvodi

Cheese cake original

Koraci pripreme

Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.

Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.

U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.

Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.

Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).

Autor

Lana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept