burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Božićna zvezda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

20 g C suvog kvasca

1 kašičica šećera

300 ml mleka

50 ml ulja

1 jaje

1 prstohvat soli

Fil:

200 g samlevenog maka

2 belanca

Božićna zvezda

Koraci pripreme

Zamesiti kvasac u mlakom mleku sa 1 kašičicom šećera i malo brašna.

Kada kvasac nadođe zamesiti testo sa ostatkom sastojaka.

Testo ostaviti pokriveno da naraste. Kada naraste, ponovo premesiti, pa podeliti na 4 loptice.

Razvući svaku lopticu na prečnik 25 cm. Prvi krug staviti na papir za pečenje i premazati makom.

Razviti drugu lopticu, staviti na prvu i takođe premazati. Isto to uraditi i sa trećom. Četvrtu staviti, ali ne premazati.

Uzeti čašu i obeležiti krug u sredini. Od ivice kruga seći na 4 dela, zatim poloviti da se dobije 8 dela, pa još jednom iseći da ispadne 16 delova.

Rukom uvrteti svaki deo 2 puta. Krajeve spajati.

Premazati žumancetom i staviti da se peče na 200 stepeni, 20-25 min.

Ostaviti da se kolač ohladi. Najbolje je da odstoji 1 sat.

Božićna zvezda

Koraci pripreme

Zamesiti kvasac u mlakom mleku sa 1 kašičicom šećera i malo brašna.

Kada kvasac nadođe zamesiti testo sa ostatkom sastojaka.

Testo ostaviti pokriveno da naraste. Kada naraste, ponovo premesiti, pa podeliti na 4 loptice.

Razvući svaku lopticu na prečnik 25 cm. Prvi krug staviti na papir za pečenje i premazati makom.

Razviti drugu lopticu, staviti na prvu i takođe premazati. Isto to uraditi i sa trećom. Četvrtu staviti, ali ne premazati.

Uzeti čašu i obeležiti krug u sredini. Od ivice kruga seći na 4 dela, zatim poloviti da se dobije 8 dela, pa još jednom iseći da ispadne 16 delova.

Rukom uvrteti svaki deo 2 puta. Krajeve spajati.

Premazati žumancetom i staviti da se peče na 200 stepeni, 20-25 min.

Ostaviti da se kolač ohladi. Najbolje je da odstoji 1 sat.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept