0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
700 g kore za baklavu
200 g suvog grožđa
250 g mlevenih oraha
250 g seckanih oraha
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 ml mineralne vode
malo ulja
1 l vode
1 kg šećera
Skuvati soft od 1 l mineralne vode i 1 kg šećera, dok ne postane gust.
Dodati 5,6 kolutića limuna i ostaviti da se hladi.
Napraviti fil od oraha, suvog grožđa, 2 C vanilin šećera, 1 C praška za pecivo, malo mineralne vode i malo ulja.
Pomešati malo mineralne vode i ulja za premazivanje kora. Ređati po dve kore.
Svaku koru malo premazati mešavinom vode i ulja, na drugoj kori staviti fil na početku kore i čvrsto rolati.
Baklave ređati u podmazan pleh. Peći na 180°C dok ne porumene.
Ispečenu baklavu preliti hladnim softom.
Skuvati soft od 1 l mineralne vode i 1 kg šećera, dok ne postane gust.
Dodati 5,6 kolutića limuna i ostaviti da se hladi.
Napraviti fil od oraha, suvog grožđa, 2 C vanilin šećera, 1 C praška za pecivo, malo mineralne vode i malo ulja.
Pomešati malo mineralne vode i ulja za premazivanje kora. Ređati po dve kore.
Svaku koru malo premazati mešavinom vode i ulja, na drugoj kori staviti fil na početku kore i čvrsto rolati.
Baklave ređati u podmazan pleh. Peći na 180°C dok ne porumene.
Ispečenu baklavu preliti hladnim softom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.