burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija15-20

Slane oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15-20

Sastojci

Sastojci:

1 C Oblande

400 g kisele pavlake (20% mlečne masti)

400 g krem sira

300 g sitnog sira

150 g majoneza

malo bibera

1 prstohvat soli

300 g pilećih prsa

300 g izrendanog kačkavalja

50 g susama

Za dekoraciju:

malo čeri paradajza

malo peršuna

Slane oblande

Savršeni kremasti zalogaji koji će obogatiti vašu trpezu.

Koraci pripreme

Priprema:

U činiji dodati kiselu pavlaku, krem sir, sitni sir i majonez. Dodati soli i bibera po ukusu. Sve dobro promešati. Prvi list oblande nafilovati sa 3 kašike namaza, pa preko poređati polovinu pilećih prsa. Zatim tanko naneti još jedan sloj namaza. Staviti drugi list oblande, nafilovati ga, pa ga posuti polovinom izrendanog kačkavalja. Ponoviti proces dva puta. Poslednji list oblande nafilovati pa posuti poprženim susamom. Oblandu ostaviti u frižideru 3 sata ili preko noći. Zatim je iseći na kocke. Za najbolji rezultat koristiti skalpel. Ukrasiti čeri paradajzom i peršunom.

Naši proizvodi

Slane oblande

Savršeni kremasti zalogaji koji će obogatiti vašu trpezu.

Koraci pripreme

Priprema:

U činiji dodati kiselu pavlaku, krem sir, sitni sir i majonez. Dodati soli i bibera po ukusu. Sve dobro promešati. Prvi list oblande nafilovati sa 3 kašike namaza, pa preko poređati polovinu pilećih prsa. Zatim tanko naneti još jedan sloj namaza. Staviti drugi list oblande, nafilovati ga, pa ga posuti polovinom izrendanog kačkavalja. Ponoviti proces dva puta. Poslednji list oblande nafilovati pa posuti poprženim susamom. Oblandu ostaviti u frižideru 3 sata ili preko noći. Zatim je iseći na kocke. Za najbolji rezultat koristiti skalpel. Ukrasiti čeri paradajzom i peršunom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept