burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Šarena slana oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Osnovni nadev:

1 kg sitnog sira

125 g maslaca

100 g kisele pavlake

po ukusu soli

Dodatno:

300 g rendane stišnjene šunke

100 g ajvara

100 g rendanog trapist sira

5 rendanih kuvanih jaja

4 lista C Oblande

Dekoracija:

malo rendanog trapist sira

malo čeri paradajza

Šarena slana oblanda

Idealna kao slavsko predjelo. Dekorativna i veoma ukusna.

Koraci pripreme

Nadev:

Najpre skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi, oko 20 minuta na srednjoj vatri. Ostavite ih da se ohlade.
U posudu stavite sitan sir i maslac sobne temperature pa umutite kratko mikserom. Dodajte i kiselu pavlaku i još jednom izmešajte mikserom. Probajte slanoću pa po potrebi dodajte malkice soli. Ako je sir već slan, nema potrebe.
Ovaj nadev podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte rendanu stišnjenu šunku pa kašikom lepo sjedinite. U drugi deo dodajte ajvar i sitno rendani trapist sir pa izmešajte kašikom. U treći deo dodajte rendana kuvana jaja i takođe sjedinite.

Slaganje:

Na prvi list oblande nanesite nadev sa šunkom i špatulom ravnomerno rasporedite i poravnajte. Stavite drugi list oblande i pritisnite prstima, pa nanesite nadev od ajvara i trapist sira. Poravnajte i stavite treći list oblande. Na njega nanesite nadev od kuvanih jaja, lepo poravnajte pa poklopite četvrtim listom oblande tako da ga preokrenete, da odozgo budu sitne kockice. Dobro pritisnite i oblandu stavite u frižider da se ohladi i stegne barem par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na kocke, a odozgo po želji pospite rendanim trapist sirom i poslužite uz čeri paradajz.

Naši proizvodi

Šarena slana oblanda

Idealna kao slavsko predjelo. Dekorativna i veoma ukusna.

Koraci pripreme

Nadev:

Najpre skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi, oko 20 minuta na srednjoj vatri. Ostavite ih da se ohlade.
U posudu stavite sitan sir i maslac sobne temperature pa umutite kratko mikserom. Dodajte i kiselu pavlaku i još jednom izmešajte mikserom. Probajte slanoću pa po potrebi dodajte malkice soli. Ako je sir već slan, nema potrebe.
Ovaj nadev podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte rendanu stišnjenu šunku pa kašikom lepo sjedinite. U drugi deo dodajte ajvar i sitno rendani trapist sir pa izmešajte kašikom. U treći deo dodajte rendana kuvana jaja i takođe sjedinite.

Slaganje:

Na prvi list oblande nanesite nadev sa šunkom i špatulom ravnomerno rasporedite i poravnajte. Stavite drugi list oblande i pritisnite prstima, pa nanesite nadev od ajvara i trapist sira. Poravnajte i stavite treći list oblande. Na njega nanesite nadev od kuvanih jaja, lepo poravnajte pa poklopite četvrtim listom oblande tako da ga preokrenete, da odozgo budu sitne kockice. Dobro pritisnite i oblandu stavite u frižider da se ohladi i stegne barem par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na kocke, a odozgo po želji pospite rendanim trapist sirom i poslužite uz čeri paradajz.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept