0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
1 kg sitnog sira
125 g maslaca
100 g kisele pavlake
po ukusu soli
300 g rendane stišnjene šunke
100 g ajvara
100 g rendanog trapist sira
5 rendanih kuvanih jaja
malo rendanog trapist sira
malo čeri paradajza
Idealna kao slavsko predjelo. Dekorativna i veoma ukusna.
Najpre skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi, oko 20 minuta na srednjoj vatri. Ostavite ih da se ohlade.
U posudu stavite sitan sir i maslac sobne temperature pa umutite kratko mikserom. Dodajte i kiselu pavlaku i još jednom izmešajte mikserom. Probajte slanoću pa po potrebi dodajte malkice soli. Ako je sir već slan, nema potrebe.
Ovaj nadev podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte rendanu stišnjenu šunku pa kašikom lepo sjedinite. U drugi deo dodajte ajvar i sitno rendani trapist sir pa izmešajte kašikom. U treći deo dodajte rendana kuvana jaja i takođe sjedinite.
Na prvi list oblande nanesite nadev sa šunkom i špatulom ravnomerno rasporedite i poravnajte. Stavite drugi list oblande i pritisnite prstima, pa nanesite nadev od ajvara i trapist sira. Poravnajte i stavite treći list oblande. Na njega nanesite nadev od kuvanih jaja, lepo poravnajte pa poklopite četvrtim listom oblande tako da ga preokrenete, da odozgo budu sitne kockice. Dobro pritisnite i oblandu stavite u frižider da se ohladi i stegne barem par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na kocke, a odozgo po želji pospite rendanim trapist sirom i poslužite uz čeri paradajz.
Idealna kao slavsko predjelo. Dekorativna i veoma ukusna.
Najpre skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi, oko 20 minuta na srednjoj vatri. Ostavite ih da se ohlade.
U posudu stavite sitan sir i maslac sobne temperature pa umutite kratko mikserom. Dodajte i kiselu pavlaku i još jednom izmešajte mikserom. Probajte slanoću pa po potrebi dodajte malkice soli. Ako je sir već slan, nema potrebe.
Ovaj nadev podelite na 3 jednaka dela. U prvi deo dodajte rendanu stišnjenu šunku pa kašikom lepo sjedinite. U drugi deo dodajte ajvar i sitno rendani trapist sir pa izmešajte kašikom. U treći deo dodajte rendana kuvana jaja i takođe sjedinite.
Na prvi list oblande nanesite nadev sa šunkom i špatulom ravnomerno rasporedite i poravnajte. Stavite drugi list oblande i pritisnite prstima, pa nanesite nadev od ajvara i trapist sira. Poravnajte i stavite treći list oblande. Na njega nanesite nadev od kuvanih jaja, lepo poravnajte pa poklopite četvrtim listom oblande tako da ga preokrenete, da odozgo budu sitne kockice. Dobro pritisnite i oblandu stavite u frižider da se ohladi i stegne barem par sati ili preko noći.
Secite oštrim tankim nožem (ili skalpelom) na kocke, a odozgo po želji pospite rendanim trapist sirom i poslužite uz čeri paradajz.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.