burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija32

Posne slane oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
32

Sastojci

Sastojci

1 pakovanje C Oblande

750 g brašna T-400 meko

500 ml piva

500 ml mineralne vode

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kašika soli

350 g ajvara

300 g spanaća

Fil

200 g margarina

300 g posnog majoneza

2 kašika senfa

1 kašičica soli

po ukusu bibera

1/2 limunovog soka

10 kiselih krastavaca

100 g susama

Posne slane oblande

Preukusno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu.

Koraci pripreme

Način pripreme

U činiji pomešati brašno, pivo, mineralnu vodu, so, C Prašak za pecivo. Žicom umutiti smesu. Podeliti je na dva dela. Jedan deo treba da je veći (za 3 lista oblande), a drugi manji (za 2 lista oblande). U veći deo smese dodati 350 g ajvara (7 kašika), pa ga sjediniti sa smesom. U manji deo dodati 300 g skuvanog spanaća (ili otopljenih briketa spanaća).
Nafilovati 1 list C oblande trećinom smese sa ajvarom, pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ponoviti postupak sa još dva lista oblande. Preostale dva lista oblande nafilovati jedan po jedan smesom sa spanaćem i peći ih 15 minuta svaki na 200 °C.

Naši proizvodi

Posne slane oblande

Preukusno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu.

Koraci pripreme

Način pripreme

U činiji pomešati brašno, pivo, mineralnu vodu, so, C Prašak za pecivo. Žicom umutiti smesu. Podeliti je na dva dela. Jedan deo treba da je veći (za 3 lista oblande), a drugi manji (za 2 lista oblande). U veći deo smese dodati 350 g ajvara (7 kašika), pa ga sjediniti sa smesom. U manji deo dodati 300 g skuvanog spanaća (ili otopljenih briketa spanaća).
Nafilovati 1 list C oblande trećinom smese sa ajvarom, pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ponoviti postupak sa još dva lista oblande. Preostale dva lista oblande nafilovati jedan po jedan smesom sa spanaćem i peći ih 15 minuta svaki na 200 °C.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept