0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
32
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
32
750 g brašna T-400 meko
500 ml piva
500 ml mineralne vode
1 kašika soli
350 g ajvara
300 g spanaća
200 g margarina
300 g posnog majoneza
2 kašika senfa
1 kašičica soli
po ukusu bibera
1/2 limunovog soka
10 kiselih krastavaca
100 g susama
Preukusno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu.
U činiji pomešati brašno, pivo, mineralnu vodu, so, C Prašak za pecivo. Žicom umutiti smesu. Podeliti je na dva dela. Jedan deo treba da je veći (za 3 lista oblande), a drugi manji (za 2 lista oblande). U veći deo smese dodati 350 g ajvara (7 kašika), pa ga sjediniti sa smesom. U manji deo dodati 300 g skuvanog spanaća (ili otopljenih briketa spanaća).
Nafilovati 1 list C oblande trećinom smese sa ajvarom, pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ponoviti postupak sa još dva lista oblande. Preostale dva lista oblande nafilovati jedan po jedan smesom sa spanaćem i peći ih 15 minuta svaki na 200 °C.
Preukusno i dekorativno predjelo za slavsku trpezu.
U činiji pomešati brašno, pivo, mineralnu vodu, so, C Prašak za pecivo. Žicom umutiti smesu. Podeliti je na dva dela. Jedan deo treba da je veći (za 3 lista oblande), a drugi manji (za 2 lista oblande). U veći deo smese dodati 350 g ajvara (7 kašika), pa ga sjediniti sa smesom. U manji deo dodati 300 g skuvanog spanaća (ili otopljenih briketa spanaća).
Nafilovati 1 list C oblande trećinom smese sa ajvarom, pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ponoviti postupak sa još dva lista oblande. Preostale dva lista oblande nafilovati jedan po jedan smesom sa spanaćem i peći ih 15 minuta svaki na 200 °C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.